Ser gott ut, här får du ett tips på en annorlunda knäck med choklad...ChokladknäckIngredienser35 bitar 1 dl Vispgrädde 1 dl Ljus sirap 1 dl Socker 1 krm Bakpulver 50 g Ljus Choklad 1.Koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull och låt sjuda i ca. 15 min.2.Gör ett kulprov* eller kontrollera med termometer att temperaturen är 120-125°.3.Rör ned bakpulvret i kastrullen och låt stå någon minut.4.Bryt blockchokladen i mindre bitar och rör ned dem i smeten. 5.Fortsätt röra tills chokladen smält helt.6.Häll upp smeten i knäckformar och låt knäcken svalna ordentligtHäls Veronica
Tack Veronica :)
Skicka en kommentar
3 kommentarer:
Ser gott ut, här får du ett tips på en annorlunda knäck med choklad...
Chokladknäck
Ingredienser
35 bitar
1 dl Vispgrädde
1 dl Ljus sirap
1 dl Socker
1 krm Bakpulver
50 g Ljus Choklad
1.Koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull och låt sjuda i ca. 15 min.
2.Gör ett kulprov* eller kontrollera med termometer att temperaturen är 120-125°.
3.Rör ned bakpulvret i kastrullen och låt stå någon minut.
4.Bryt blockchokladen i mindre bitar och rör ned dem i smeten.
5.Fortsätt röra tills chokladen smält helt.
6.Häll upp smeten i knäckformar och låt knäcken svalna ordentligt
Häls Veronica
Tack Veronica :)
Tack Veronica :)
Skicka en kommentar